6χρονο κοριτσάκι βρήκε Τραγικό Θάνατο. Τρεις ημέρες αργότερα, η Μαμά της βρίσκει ΚΑΤΙ πολύ Παράξενο στο Δωμάτιό της… video -
Κόσμος

6χρονο κοριτσάκι βρήκε Τραγικό Θάνατο. Τρεις ημέρες αργότερα, η Μαμά της βρίσκει ΚΑΤΙ πολύ Παράξενο στο Δωμάτιό της… video

Η Elena Desserich, ήταν μόλις 5 χρόνων όταν διαγνώστηκε με μια σπάνια ανεγχείρητη μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Οι γιατροί, της είχαν

δώσει μόνο 135 ημέρες ζωής
Η γενναία μικρή Έλενα, συγκέντρωσε όλη τη δύναμη που είχε μέσα της.
Πάλεψε 9 μήνες με την ασθένεια, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καρκίνου Dana-Farber, ο diffuse intrinsic pontine gliomas (DIPG), είναι ένα είδος ασθένειας που προσβάλλει το νευρογλοιακό ιστό του εγκεφάλου. Αυτός ο ιστός αποτελείται από ζωτικής σημασίας κύτταρα που βοηθούν στην προστασία των νευρώνων του εγκεφάλου. Οι όγκοι DIPG όταν βρεθούν στον εγκέφαλο του ασθενούς, επηρεάζουν τις πιο βασικές ανθρώπινες λειτουργίες, όπως είναι η αναπνοή και ο καρδιακός ρυθμός.
Ο πατέρας της μικρής, Keith, είπε πως η οικογένεια αρνήθηκε να αφήσει τη διάγνωσή της να επηρεάσει τις στιγμές που τις είχαν απομείνει πάνω στη Γη.
«Θέλαμε να την προστατεύσουμε, έτσι ποτέ δεν της είπε ότι δεν θα τα καταφέρει.
Εμείς δεν θέλαμε να επικεντρωθούμε στον καρκίνο, θέλαμε να επικεντρωθούμε στις οικογενειακές της στιγμές και σε όλα τα πράγματα που ήθελε να κάνει.»
Ενώ οι γονείς της ήταν απασχολημένοι με το να παρέχουν στην Elena ότι καλύτερο για τις μέρες που της είχαν απομείνει, εκείνη ήταν απασχολημένη με ένα άλλο σημαντικό έργο που οι γονείς της δεν γνώριζαν τίποτα για αυτό!
Για αρκετούς μήνες πριν από το θάνατό της, η Elena δημιουργούσε και έκρυβε εκατοντάδες σημειώματα σε όλο το σπίτι. Η μικρή, ήθελε αυτά τα σημειώματα να επουλώσουν τις πληγές και το πένθος της απώλειας της.
Πολλές από αυτά απευθύνονταν στη μαμά και το μπαμπάς της, αλλά και μερικά στην αδελφή της και άλλα μέλη της οικογένειας. Η μητέρα της, Brooke Desserich, εξήγησε ότι κάθε χειρόγραφο σημείωμα αποτελούσε μια πηγή άνεσης προς τους πληγωμένος αγαπημένους της.
«Νομίζω ότι τα σημειώματα, ήταν ο τρόπος της να μας πει ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι σαν μια αγκαλιά από εκείνη, κάθε φορά που βρίσκουμε ένα.»
Η Elena, άφησε εκατοντάδες μηνύματα προς τα μέλη της οικογένειάς της. Στην πραγματικότητα, τα γράμματά της έφταναν για να γεμίσουν τρία μεγάλα κουτιά! Βρέθηκαν σε συρτάρια με ρούχα, σε ντουλάπια με πιάτα, σε κουτιά φωτογραφιών, παντού στο σπίτι.
Δύο χρόνια μετά το θάνατό της, οι γονείς της αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τα σημειώματά της και να κάνουν ένα βιβλίο από αυτά που ονομάζεται «Οι σημειώσεις που έμειναν πίσω.» Και οι άνθρωποι όλης της χώρας θα μπορούσαν να ρίξουν μια ματιά στη ζωή της απίστευτης κόρης τους, αλλά και η μικρότερη αδελφή της, Grace, θα γνώριζε πως ήταν η αδερφή της πριν ο Θεός την πάρει στον ουρανό!
Δείτε την συγκινητική ιστορία της γλυκιάς Elena, στο βίντεο που ακολουθεί:
Διαβαστε περισσοτερα